John Michael Musbach, van Haddonfield, New Jersey pleitte schuldig aan het in gevaar brengen van het welzijn van een kind door seksueel contact. Hij werd toen in 2018 veroordeeld en de zaak werd als afgedaan beschouwd. Maar er was meer aan de hand.

In 2019, tijdens het werken met een meewerkende informant, ontdekten de autoriteiten de correspondentie tussen Musbach en enkele duistere criminelen.

Volgens het ministerie van Justitie bleek uit de correspondentie een extra ernstig misdrijf waar Musbach bij betrokken was. Hij probeerde een huurmoordenaar in te huren om zijn slachtoffer te vermoorden en zijn misdaden te verdoezelen.

„Uit die berichten bleek dat Musbach in mei 2016 een huurmoord heeft geregeld via de website. Hij vroeg of een 14-jarige te jong was om het doelwit te zijn, en toen hij hoorde dat de leeftijd geen probleem was, betaalde hij ongeveer 40 bitcoin (ongeveer $20.000) voor de aanslag.“

Musbach, die bekend stond als „Agentisai“ voor zijn potentiële mede-samenzweerders, reikte 7 mei 2016 uit naar de naamloze Darknet site.

Aanvankelijk probeerde hij een pistool en munitie te kopen, maar volgens BreakingAC.com, verhoogde hij kort daarna de ante.

„Als alternatief voor een wapenorder, kon ik een hitorder plaatsen,“ zei Musbach een dag later.

Hij erkende zelfs de leeftijd van het doelwit.

„Maar het doelwit zou 14 jaar zijn. Is dat een aanvaardbare leeftijd of te jong?“

En uiteindelijk werd er een prijs vastgesteld.

„Ik kan tot 20.000 dollar voor de order begroten.“

De site leek het verzoek te accepteren, maar Musbachs sinistere plan begon uit elkaar te vallen. De Darknet operatoren vertelden Musbach dat de huurmoordenaar gearresteerd was voor drugsbezit en dat de prijs omhoog zou gaan.

Musbach probeerde toen zijn 40 Bitcoin Loophole terug te krijgen, die op dat moment ongeveer 20.000 dollar waard was. Maar de would-be hitmannen bleken oplichters te zijn die naar de autoriteiten zouden gaan zonder onmiddellijke betaling.

Musbach zit nu 10 jaar in de gevangenis voor zijn poging tot moord.