Är bitcoin på väg att slå märket på 12 000 dollar?

Bitcoin är på en allvarlig roll

Det ser säkert så ut med tanke på hur hög Bitcoin Code har gått under de senaste två veckorna. Ursprungligen korsade $ 10K-märket och bröt den psykologiska barriären, valutan steg sedan förbi $ 11K, ett steg som många inte förvänta sig att det digitala myntet skulle ta. I skrivande stund fortsätter bitcoin sin nuvarande uppstigning och handlas för $ 11353, det högsta som det varit på ungefär ett år.

De föregående månaderna har inte alltid varit vänliga mot världens främsta cryptocurrency efter marknadsföring. För en sak tappade tillgången i det höga $ 3 000-intervallet i mitten av mars efter att coronavirus-pandemin verkligen började härja globala ekonomier. Därifrån återvände tillgången så småningom och till och med hoppade in i $ 9000-sortimentet i början av maj.

Det gjorde lyckas kort träffa $ 10K linje, även om detta inte sist och Bitcoin fortsatte att sväva över hela $ 9000 utbud för de kommande två och en halv månad. Under den tiden slog det igen $ 10K, även om detta hopp varade bara timmar, och många var oroliga för att bitcoin potentiellt hade nått sin topp och inte skulle nå några högre poäng innan året var slut.

De hade fel. Tillgången har lagt till ungefär 2 000 dollar till sitt pris de senaste två veckorna efter nyheter om ytterligare stimulanspengar och banker har fått grönt ljus när det gäller att erbjuda sina kunder krypto-depåtjänster.

Är nya skatter i BTC: s framtid?

Dessutom har bitcoin rört sig i takt med guld och därmed tagit uttrycket „digitalt guld“ fram. Ädelmetallen har träffat en ny höjd den här veckan och är nu på väg att slå 2000 dollar per uns. Detta kan sannolikt tillskrivas personer som ser sådana tillgångar i ett annat ljus med tanke på de svåra förhållanden som anförts av angreppet av nya COVID-19 fall. Nick Cowan, VD för Global Stock Exchange (GSE) Group, förklarade i ett uttalande:

COVID-19-pandemin har lett till regeringens ingripande globalt. På medellång sikt kommer detta utan tvekan att leda till skattehöjningar och eventuella tillgångar debiteras. Därför finns det intresse för tillgångar som erbjuder överförbarhet utan att beskattas, dvs konst, bilar, guld, vin och BTC blir allt intressanta, en trend som jag förväntar mig att fortsätta … Jag ser BTC på samma sätt som jag ser guld. Det är ett alternativ, men du kan inte använda det i butiker. Digital fiat är framtiden.

Medan hans ord ringer för flera bitcoin- och kryptofans överallt, kan bitcoin aldrig betraktas som legitim eller mainstream förrän det accepteras som en betalningsform för varor och tjänster i butiker och butiker överallt. Medan plattformar som Bakkt har arbetat för att göra detta, har deras ansträngningar visat sig vara fruktlösa, och bitcoin används fortfarande främst för spekulativa ändamål.